Feed the presence of essence with Kundalini Yoga

Invite the light

Root the light

Be the light

Kundalini yoga

LiFT gebruikt in haar programma’s veel technieken die hun oorsprong vinden in de kundalini yoga, een vorm van yoga die door iedereen beoefent kan worden.

Het bijzondere aan kundalini yoga is dat sommige oefeningen zwaarder en harder kunnen aanvoelen dan een kickboks les, terwijl andere oefeningen juist zachter en liefdevoller zijn dan bloemschikken. Veel van de technieken zijn af te stemmen op en door de beoefenaar, waardoor iedereen er uit haalt wat er voor hem in zit. Het werkt met laserachtige precisie en is daardoor een geweldige ondersteuner bij transformatieprocessen.

Deze vorm van yoga is gericht op het stimuleren van meridianen, energiebanen. De stimulatie gebeurd over het algemeen door het actief bewegen of het uitvoeren van statische houdingen voor langere periode. Vaak gaan deze oefeningen gepaard met een oncomfortabel gevoel in de geest door het fysiek uitdagende karakter van de houdingen.

In het dagelijks leven sla je spanningen, frustraties, weerstand en daarmee pijn op in je lijf. Precies deze pijn kan dat oncomfortabele gevoel gaan geven. Je kan dan enorme weerstand gaan ervaren tegen de oefening, je wilt niet meer, deze houding is niet voor jou weggelegd. Kies je voor volhouden, komt er energie vrij uit je fysieke reserves, en vindt er vaak geestelijke overwinning plaats. Je nodigt dan jezelf uit de weerstand dieper te ervaren, te zien welke spanning er werkelijk achter ligt. Je kan je weerstand en pijn helen door de oefening vaker regelmatig te herhalen. Onbewuste gedragspatronen worden zichtbaar en kunnen hierdoor hervormd worden. De opgeslagen weerstand lost langzaam op en je geestelijke en fysieke gesteldheid verbetert.
We ondersteunen je graag bij dit proces, door het kiezen van de juiste oefening en je op de juiste manier deze oefening uit te laten voeren.

Wat gebeurt er in een kundalini yoga les?

 

Een les begint altijd met een korte geleide meditatie, om even je gedachten tot rust te laten komen. Dan volgen enkele korte oefeningen om het lijf een beetje op te warmen. Wat daarna volgt heet een kriya, een set van verschillende yoga oefeningen, en kan verschillen van een flinke workout tot rustige ademhalingsoefeningen, of een combinatie van beide. Na de kriya is er even volkomen rust om alle vrijgekomen energie zich een weg te laten vinden door het lijf. Hiermee is een perfecte basis gelegd voor een 10 minuten durende meditatie, die ook gekenmerkt wordt door haar veelzijdigheid. Vrijwel geen les is hetzelfde, al zijn de effecten vaak te omschrijven als : transformerend, verlichtend, energie gevend, schoon gevoel.

Een les duurt normaliter 5 kwartier, deze tijd is ook nodig om je een diepe ervaring te geven.

De energie van kundalini yoga

 

Sommige mensen ervaren energetische stromen in hun lijf na of tijdens de oefeningen. Er zijn ook veel mensen die dat niet ervaren, maar wel de voordelen kunnen merken voor hun geest en lichaam.
Door de oefeningen te doen creëer je als het ware een frequentie die door je lijf wordt opgepikt. De lichaamseigen energie die daarmee opgewekt wordt, stroomt door je lijf. Het maakt niet uit of je je dat bewust bent of niet. Het stromen van de energie brengt veel voordelen met zich mee, het reinigt het lijf en geeft mentaal ook nieuwe inzichten en doorbreekt oude (gedachten)patronen, waardoor je meer in staat bent in het moment te leven en de schoonheid van het zijn te kunnen ervaren.

 

– Feed the presence of essence with Kundalini Yoga –